måndag 29 september 2008

bekvämlighetens moder

Idag har Humanisten inte fått gjort någonting alls, förutom en massa roliga saker då. För sån e hon, Humanisten, hon skjuter upp de mesta så länge som möjligt. Way to go! Eller så int... Dagen har spenderats bl.a. med teologen på Finlaysons tehtaanmyymälä. Att sånt. Där gick de två, bland muminlakan, förkläden och toilettilaukkuja. Trots diverse ha-begär höll Humanisten huvudet över vattenytan och kom ut från affären - utan toilettilaukkuja och gröna förkläden med älgar och harar på. Jeij! (nästan så man kan ana ett uns självdisciplin)
Sen styrde de stegen mot klädaffärerna för att inhandla ytterst nödvändiga och för- olika ändamål- passande-plagg. Efter två timmar då de hade kommit så långt som till Zara konstaterade de att man tydligen har stora fötter om man fyller ut storlek 39. Nåja, i alla fall i Spanien verkar det ju vara så. Teologen yttrade också en och annan suck vid den här tidpunkten, stackars hon som fick stå ut med Humanisten som för en gångs skull visste vad hon letade efter men kunde inte för något i världen hitta sagda "något". Men som sagt: "Shoppen ist Sport", tur e väl de ;) Om det är någon som kan ta sig igenom maximalt antal butiker på så få minuter som möjligt så är det ju Teologen och Humanisten.
Nu låter det som om vi inte gör annat än roar oss här i studiestaden, men så är ju inte fallet. Självfallet studerar vi också, ibland... Humanisten har ju varit på hela två föreläsningar idag. Varav en handlade om den amerikanska engelskans ursprung och särdrag och den andra om slutet för Storbritannien som imperium. Så, nu vet ni det.
Nu ska vi snart börja säga gonatt här på Eriksgatan, fast ikväll blir det kanske ingen mysstund på balkongen (Sånt har vi för oss här. Det går alltså till så att vi sätter på oss alla stickade plagg vi äger och sen tar vi varsin kudde och sätter oss ute på balkongen, igår hade vi till och med ett täcke och Humanisten somnade nästan med huvudet lutandes mot Formgivarens och Teologens ben) Mysstunden ersattes med en terunda kring det röda köksbordet, Formgivaren och Teologen retades med den stackars Humanisten, men de är nog omtyckta för det. They just know which buttons to push ;)

Nåja, tillräckligt med dravel. Mera får ni säkert höra i helgen ni stackare som träffar på mig i Hembygden. :)

over and out. å tzyss.
// Sulis/Humanisten/Suli-Puli/Elin (choose one ;))

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag väljer alla dina alter egon! Och suckar lite över denna uppenbara avsaknad av tråkigt vardagsliv. Njut! Men en liten försynt "studiefråga" bara, menar "de" alltså att det brittiska imperiet upphört att existera? Menar de verkligen att britterna inte längre styr över land och hav? Och - vet britterna om det själva? Jag blir så bekymrad nu ;o)
Fö är du alldeles väälkumi på tårto i helgen.

Anonym sa...

du förstår, The Empire förlorade makten i och med att de flesta kolonierna blev självständiga, t.ex. Indien 1947 och bl.a. Hong Kong som överlämnades till Kina 1997. Nu existerar dock The Commonwealth vars innebörd jag inte riktit ännu har fattat helt... skall dock fördjupa mig i ämnet när jag ska skriva om The End of The Empire i min Realia/Society uppsats som ska vara inlämnad 27 oktober, jeij! Enligt Mr Gill så har britterna fortfarande en känsla av att det är deras "plikt" och "skyldighet" att styra och ställa och regera över andra som inte vet bättre :P och allt detta kommer från en tvättäkta engelsman. spännandi! vi måste fortsätta diskussionen i helgen! p & k!

Anonym sa...

Ja, du och teologen är nog mästare på shopping. Man skall nog vara mycket uthållig för att klara av en shoppingrunda i ert sällskap. Jag antar att formgivaren visste bättre än att följa med ;)

Anonym sa...

Nej du fotografen. Till skillnad från vissa andra så var formgivaren i skolan hela dagen. (Snälla tyck synd om mej!)